Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Stadskanaal

Foto: Andries Schoo

STADSKANAAL – Van 9 tot en met 15 september vragen bibliotheken in de provincie Groningen aandacht voor de Week van de Alfabetisering. Biblionet Groningen organiseert op vrijdag 13 september een taaldag in Bibliotheek Stadskanaal.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering.

Inloopspreekuur Whatsapp
Vrijdag 13 september vraagt Bibliotheek Stadskanaal aandacht voor de Week van de Alfabetisering. Deze dag kun je meedoen aan verschillende activiteiten. In de ochtend is er van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopspreekuur Whatsapp. Wil je meer weten over deze app? Loop je tegen problemen aan? Kom langs tijdens het inloopspreekuur.

Spelletjesmiddag
Vrijdagmiddag 13 september kun je in de bibliotheek meedoen met de leukste taalspellen. Speel alleen of samen met anderen. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kun je in de bibliotheek bordspelen spelen als Scrabble, Boggle, Stapelwoord.

Tijdens de spelletjesmiddag kun je van 14.00 uur tot 16.00 uur ook kennismaken met online logopedie van Tinyeye. Speel een taalgame op het gebied van spraak of taal.

Alle activiteiten zijn gratis en kennen een vrije inloop.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.