Plofkraak bij geldautomaat ABN/AMRO winkelcentrum Angelslo (Update)

Foto: Politie

EMMEN – Vannacht is in het winkelcentrum in Angelso een geldautomaat van de ABN/AMRO opgeblazen.

Aan de Statenweg in Emmen is vanmorgen om kwart voor vijf een plofkraak geweest bij een pinautomaat van de ABN/AMRO. Getuigen spreken van twee knallen en zagen nadien twee jongens op een scooter wegrijden in de richting van De Wendeling.

De politie zette de directe omgeving af en startte een onderzoek. De EOD kwam ter plaatse om te kijken of er nog explosiegevaar was. Daarna deed de politie sporenonderzoek.

Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Eventuele getuigen van de plofkraak kunnen zich bij de politie melden via 0900 8844.

Het winkelcentrum is vanmorgen nog enige tijd gesloten geweest, maar is nu weer open voor het publiek. Er is een onbekende hoeveelheid geld buitgemaakt.

Update

Onderzoek
In de omgeving van de Statenweg heeft de politie een scooter aangetroffen. Ze onderzoeken of deze scooter is gebruikt bij de plofkraak. De Explosieven Opruimingsdienst  (EOD) van Defensie heeft onderzoek gedaan. Vanwege de plek waar de pinautomaat gesitueerd is, was het niet nodig om de omgeving te ontruimen. Wel werd de Statenweg afgesloten, maar die is inmiddels weer vrij toegankelijk voor verkeer. Op dit moment houdt de politie een buurtonderzoek in en rondom de Statenweg. Vorig jaar juli vond er een plofkraak plaats bij dezelfde pinautomaat, er zijn toen geen verdachten aangehouden.

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen die rondom dit tijdstip wakker waren of werden en misschien iets hebben gezien of gehoord van de plofkraak. Heeft u meer informatie? Bel 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.