MudGrunn: nieuwe routes boordevol obstakels

Foto: Jeroen Wijnholds

TER APEL – Op zondag 15 september vindt in Ter Apel voor de derde keer de obstakel- en modderloop MudGrunn plaats. Het evenement heeft niet alleen een andere naam, maar verrast zijn deelnemers ook met nieuwe routes. Het startschot wordt om 10.00 uur gelost door wethouder Wietze Potze.

Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer starten bij camping Moekesgat. Van daaruit lopen zij een nieuwe route langs het Klooster en door de Ter Apeler bossen.

De 10 kilometer gaat dit jaar verder richting het Ruiten Aa kanaal en het aangrenzende strand. Op de 10 kilometer route bevinden zich 40 obstakels die de deelnemers moeten overwinnen: van grote hoogte naar beneden, klimwanden, door het water tot onder de grond.

Bestuurslid Jasmijn Savenije: “MudGrunn combineert de prachtige natuur van Ter Apel met uitdagende obstakels. Daarmee hebben we een unieke mudrun gecreëerd. De mudrun is erg leuk om te doen met een groep vrienden, vriendinnen, carnavalsgroep, sportteam of collega’s. Het gaat er namelijk niet om wie de snelste tijd heeft, maar om het overwinnen van de obstakels. Kortom, een super leuke manier om te werken aan de teambuilding.”

2,5 kilometer Family run

Speciaal voor de jeugdige deelnemers is er de 2,5 kilometer Family run. Zij lopen onder begeleiding van een volwassene deze route rondom Moekesgat. “Ze gaan van de glijbaan in het zwembad, peddelen door Moekesgat en klimmen en klauteren zich een weg langs allerlei hindernissen. Wij garanderen veel water en extra veel modder. Wie wil dat nou niet? We zien dat deze route heel populair is onder de jeugd in Ter Apel.”

Meedoen aan MudGrunn

Er zijn voor de verschillende afstanden nog tickets beschikbaar. Deze zijn tot en met woensdag 11 september online verkrijgbaar via www.mudgrunn.nl Ook is het mogelijk om zondag 15 september ter plekke in te schrijven voor deelname aan MudGrunn. Alle deelnemers ontvangen een unieke MudGrunn medaille.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.