Sympany verwijdert kledingcontainers van Molenplein

Foto: Johan de Boer (archieffoto)

TER APEL – Vandaag heeft Sympany de kledingcontainers van het Molenplein gehaald.

Westerwolde Actueel kreeg vandaag het bericht van een van onze volgers dat Sympany de kledingcontainers van het Molenplein in Ter Apel heeft verwijderd. Dit na klachten door omwonenden.

De containers werden volgens de melder dagelijks door asielzoekers leeggehaald. Dit zou gepaard gaan met geschreeuw en intimidatie. De kleding die ze niet konden gebruiken belandde op straat. Om bij de kleding te kopen werden de bakken deels gesloopt.

Volgens onze informant heeft Sympany op meerdere plekken last van deze problemen. Het repareren van een container kost al snel 500 euro. Daarom heeft Sympany er voor gekozen de bakken van het Molenplein te verwijderen. Het is niet bekend waar inwoners van Ter Apel nu hun overtollige kleding naar toe kunnen brengen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.