Zorggroep Meander viert 60 jaar zorg in Stadskanaal

Foto: Zorggroep Meander

STADSKANAAL – Zorggroep Meander organiseert een feestweek in Parkheem om 60 jaar zorg op die locatie te vieren. Het jubileum valt samen met het 50-jarig bestaan van Stadskanaal, waar de hele week een tentoonstelling over te zien is. Er worden twee open dagen georganiseerd met proeverijen van lokale producten, rondleidingen en activiteiten voor bezoekers.

“Havermoutpap voor te lichte medewerkers” In het bijzonder is er aandacht voor de verhalen van twee oud-medewerkers, die op hun eigen manier de zorg en alle veranderingen daaromheen van dichtbij hebben meegemaakt. Mevrouw Danker-Brinks kwam op haar zeventiende werken in Parkheem en is nu op 79-jarige leeftijd zelf bewoonster. “In 1958 werd het personeel gewogen. Als je te weinig woog, moest je havermoutpap eten.”

Mevrouw Halmingh werkte 33 jaar bij het woonzorgcentrum en voelt zich nog steeds betrokken. “Als ik nu in het dorp loop, kom ik de kinderen van oude bewoners tegen. Dan maken we een praatje en halen herinneringen op. Dan denk ik: Dit is toch wel heel bijzonder.”

Opening feestweek en open dagen Op maandag 23 september om 10.00u wordt de feestweek in Parkheem geopend door de wethouder Lian Veenstra en directie van Zorggroep Meander. Medewerkers zingen het Parkheem-lied en mevrouw Halmingh draagt haar verhaal voor. Iedereen is welkom op dit bijzondere moment aan de Irenelaan 2 in Stadskanaal.

Gedurende de hele week kan men binnenlopen om de tentoonstellingen te bewonderen. Tijdens de open dagen op dinsdag 24 september en zaterdag 29 september zijn er verschillende activiteiten en lokale lekkernijen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.