Deelnemers fietsdriedaagse feestelijk binnengehaald

Foto: Jan Glazenburg

OUDE PEKELA – Vanavond werden de deelnemers aan de fietsdriedaagse feestelijk binnengehaald.

Op het Lido terrein werkte de jeugd zich vanavond in het zweet bij het kratstapelen en spijkerbroekhangen. Dit nieuw evenement werd mogelijk
gemaakt door PrengerHoekman fysiotherapie. Wiebelig hoog stonden de deelnemers op een stapel kratten. Voor de veiligheid werden ze gezekerd door een instructeur. Een team bestond uit 2 personen; een persoon bovenop de toren die ervoor zorgde dat de kratten werden gestapeld. De ander coachte en verzon oplossingen om de kratten boven te krijgen.

Andere deelnemers gingen de uitdaging aan door zo lang mogelijk aan een spijkerbroek te hangen.

Intussen stelden de deelnemers aan de fietsdriedaagse zich op bij de Onstwedderweg in Nieuwe Pekela. Met de historische brandweerwagen voorop fietsten ze vervolgens langs het Pekelderdiep met een korte omweg door de nieuwbouw naar het eindpunt bij de Binding.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.