Google bezoekt scholen in Groningen met caravan

WINSCHOTEN, GRONINGEN – Van 17 tot en met 20 september 2019 zullen medewerkers van het Google datacenter met een caravan vier scholen in de provincie Groningen bezoeken.

Studenten en scholieren kunnen bij de caravan informatie krijgen over de activiteiten van het datacenter en toekomstige kansen. Ook kunnen zij ter plekke hun dance moves spiegelen aan de hand van afbeeldingen op het internet met Google’s AI experiment Move Mirror

Googlers zullen bij de caravan aanwezig zijn om aan studenten uitleg te geven wat ze doen in het datacenter en hoe het datacenter werkt. Bij de caravan kunnen studenten ook interessante diensten van Google uitproberen, zoals Move Mirror en Art Selfie, waarmee je kunt ontdekken hoe je eruit zou zien als kunstwerk.

De Google caravan zal op de volgende data en locaties aanwezig zijn:

  • 17 september – Noorderpoort Groningen
  • 18 september – Hanzehogeschool Groningen
  • 19 september – Alfa College Groningen
  • 20 september – Noorderpoort Winschoten

Datacenter in Eemshaven

Het datacenter in Eemshaven werd geopend in 2016 en heeft meer dan 250 mensen in dienst, waaronder IT-specialisten, engineers, beveiliging, cateringpersoneel en facility managers. Onlangs kondigde Google aan het datacenter in Eemshaven verder uit te zullen breiden, een expansie die komt bovenop de uitbreiding die in 2018 reeds werd aangekondigd. De bouwfase zal gemiddeld 1000 mensen per dag werk bieden. Eenmaal operationeel zullen er in Eemshaven in totaal 350 personen werkzaam zijn.

Ingezonden.

Foto’s: Google

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.