Uitreiking cheque voor Hulphond Nederland tijdens Veteranendag

Foto: Afbeelding door martaposemuckel van Pixabay-

OUDE PEKELA – Op zaterdag 14 september 2019 overhandigen burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela en burgemeester Sipke Swierstra van de gemeente Veendam een cheque aan Hulphond Nederland. De cheque wordt overhandigd tijdens Veteranendag 2019 in Siep & Co in Oude Pekela.

Maatschappelijk doel
Tijdens Veteranendag 2019 wordt naast het reguliere programma, van sprekers en een gezamenlijke maaltijd, een link gelegd met een maatschappelijk doel. Gekozen is voor Hulphond Nederland. Hulphond Nederland is onder veteranen een bekende en belangrijke stichting. Veteranen met PTSS (een posttraumatische-stressstoornis) kunnen gesteund worden door een hulphond in hun dagelijkse bezigheden. Een hulphond is voor hen van grote waarde. Juist om die reden wordt de cheque overhandigd aan Hulphond Nederland.

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Hulphond Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.

Gezamenlijke Veteranendag
De gemeenten Pekela en Veendam dragen veteranen een warm hart toe en organiseren jaarlijks een bijeenkomst voor veteranen woonachtig in beide gemeenten. De veteranen uit beide gemeenten worden persoonlijk uitgenodigd voor deze dag.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.