Verenigingen uit Westerwolde en Pekela doen mee aan de landelijke Grote Clubactie 2019

Foto: Grote Clubactie

WESTERWOLDE, PEKELA – Acht verenigingen uit Westerwolde en negen uit de gemeente Pekela gaan vanaf 14 september loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie 2019

Verenigingen uit Westerwolde en Pekela rekenen op jullie steun tijdens deze actie! Vanaf 14 september nemen zij, net als ruim 5.000 andere verenigingen, deel aan de Grote Clubactie en gaan hun clubleden op pad om loten te verkopen voor hun club. Dit doen ze niet zonder reden! Deze extra financiën zijn vaak hard nodig, voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen of de organisatie van een activiteit.

80% van de opbrengst gaat naar de club!
Van elk verkocht lot van €3,- gaat maar liefst €2,40 (80%) direct naar de clubkas. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende clubdoelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of voor het opknappen van het clubhuis. Lotenverkoop gaat veelal via verkoopboekjes met eenmalige machtigingen. Voor alle verenigingen breidt de Grote Clubactie dit jaar uit met nieuwe verkoop- en communicatiemiddelen zoals het niet-thuiskaartje. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden. Online wordt steeds gebruiksvriendelijker, makkelijker en sneller. Hiermee spelen zij in op de huidige tijd: meer online, minder inzet van vrijwilligers en ontzorgen van het verenigingsleven.

Directeur van de Grote Clubactie Frank Molkenboer: ‘We helpen de verenigingen bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden.’

Steun een club en maak zelf kans
Vrienden, familie en betrokkenen uit Westerwolde en Pekela ondersteunen direct met deze actie een club én zij maken kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van €100.000,-!

Dit jaar doen in gemeente Westerwolde de volgende clubs mee:

Ter ApelA.T.A. Acrogym Ter Apel, Turn Club Noord Ter Apel
VlagtweddeHippisch Centrum de Wolverlei
SellingenJudo Tan Ren Jutsu
BlijhamOdivia, Sportvereniging Blijham
Ter ApelkanaalSSS’70
WeddeVoetbalvereniging Wedde

In gemeente Pekela doen de volgende clubs mee:

Oude
Pekela
Badminton Club Stadskanaal, Judoschool Wouter Meijer, LTC Oude Pekela, Noordster, Zempo
Nieuwe PekelaBiljart Club De Kiepe, Gecombineerde Zwemver. Winschoten GZVW, Scouting Pekela, Sportvereniging Dynamica

Meedoen kan nog steeds
Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de €1.000,- en €15.000,- op. Wil jouw vereniging in (de omgeving van) gemeente Westerwolde of gemeente Pekela dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie kijk op clubactie.nl of bel 013 – 455 28 25.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.