Kloosterwiekers presenteren in aanbouw zijnde nieuwe Prinsenwagen

Foto: André Dümmer

TER APEL – In het kader van hun 55 jarig jubileum onthulde Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers vrijdagavond de in aanbouw zijnde nieuwe Prinsenwagen.

De aanwezigen mochten heel even het definitief ontwerp van de nieuwe Prinsenwagen op papier zien, maar verder blijft alles nog geheim. Veel Carnavalsgroepen waren uitgenodigd om dit heugelijk moment mee te maken. Normaal gesproken worden de praalwagens door de Kloosterwiekers gekeurd omdat ze aan de strenge eisen moeten voldoen voor de optocht. Vrijdag had men de rollen omgedraaid en mocht het publiek een oordeel geven.

De Prinsenkar wordt getrokken door een prachtig gerestaureerde Scania 530 met een V8 motor. De eigenaar van de truck legde vanavond de laatste hand aan het poetsen van de velgen (zie foto).

Er wordt dit jaar en volgend jaar van alles georganiseerd, want op 10 januari 2020 bestaat carnavalsvereniging De Kloosterwiekers 55 jaar. In de carnavalstradities is het getal 11 het zottengetal. De Kloosterwiekers vieren dus vijf keer het 11 jarig bestaan. Die mijlpaal wordt vanzelfsprekend uitbundig gevierd met extra activiteiten, zoals een receptie voor leden en oud-leden, een jubileummagazine, een festival voor de dansmariekes van alle carnavalsverenigingen uit de regio, een badeendjes race en een historische carnavalsoptocht. Ook wordt dus de compleet nieuwe Prinsenwagen gebouwd.

Om deze extra activiteiten te kunnen betalen wordt een verloting gehouden. Op zaterdag 11 mei gaat de officiële verkoop van de loten van start. De loten worden huis-aan-huis aan de man gebracht en zijn dan ook verkrijgbaar bij Echte Bakker Bos, DA Drogist Van der Tuuk, Het Klooster Wonen, Living & Lifestyle, Expert Telkamp en Jumbo Stuulen.

Op 10 november, vlak voor de start van het nieuwe carnavalsseizoen, worden de winnaars van de verloting bekend gemaakt. Dit door middel van een badeendjes race in het kanaal aan de Hoofdstraat. Ieder lot vertegenwoordigt een lotnummer. Er zijn zes prijzen. De hoofdprijs is maar liefst 1500 euro.

Info en foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.