Beleef de jaren 70 in Drenthe met De Weltmeister

Foto: Catharina Glazenburg

EMMEN – Vrijdag 20 september gaat de nieuwe voorstelling De Weltmeister in première in het ATLAS Theater in Emmen. Speciaal voor deze grote theaterproductie wordt het hele theater omgetoverd tot één grote beleving van de jaren ’70. 

Livemuziek, beweegbare decors en animaties
Op het podium in de Rabozaal speelt een vijfkoppige band onder leiding van de Veenkoloniale zanger Bert Hadders (winnaar van de prestigieuze K. Ter Laan prijs). Voor De Weltmeister schreef hij een reeks nieuwe Drentse, Groningse en Nederlandstalige liedjes. In een groot beweegbaar decor met indrukwekkende animaties van HappyShip vertelt een cast van vijf acteurs het verhaal van een doorsnee plattelandsgezin uit Drenthe. Ze zijn uitbaters van een klein tankstation nabij de Duitse grens. Het is 1974, de tijd van ABBA, Heino, Nuts, bakkebaarden en transistorradio’s. Het gezin maakt zich los van hun geschiedenis en kijkt vooruit, de toekomst in. Ze hebben zo hun problemen en proberen uit alle macht wat van het leven te maken.

Swingend discofeest
Na de voorstelling mag er in de Dagblad van het Noorden Zaal, die wordt omgebouwd tot disco Club 74, geswingd worden op seventies hits. DJ Schmutzige Harry maakt er samen met zijn danseressen een ouderwets discofeestje van.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.