Grunneger artiesten spelen op de Romein Streektoaldag in centrum Veendam

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Vanmiddag organiseerde de stichting Bogdike voor de 7e keer de Romein Streektoaldag. Op diverse locatie in het centrum, waaronder in enkele lege winkelpanden, traden Grunneger artiesten op.

Omdat het steeds lastiger wordt om gebruik te kunnen maken van leegstaande winkelpanden, zoals oorspronkelijk de opzet was 7 jaar geleden, werd ook dit seizoen weer uitgeweken naar andere locaties in het centrum. Naast de beschikbare winkelpanden was er ook een podium in Café de Toeter en de Bibliotheek in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Diverse artiesten traden bij toerbeurt op bij diverse locaties. In de bibliotheek was niet alleen muziek van Krzysztof Groen en Hans van de Lijke, maar ook voordrachten van de dichters Roelie Meijer en Edo Staal z te beluisteren. In Café de Toeter waren optredens van Irene Wilkens & Sikkom Kult, Gert Sennema & Westkantstad en Van ‘t Knoal. Beecham, Twij Körten, Twij Langen en Bé Schmaal hadden een podium op het Veenlustplein en in het lege winkelpand, waar het Braaiwinkeltje was gevestigd waren Roelof van der Velde, Erwin de Vries en Ballade te beluisteren. Optredens van Laurens Schreuder & Alex Staal, Harry Niehof en Swinder waren te bezoeken in de Verlengde Kerkstraat.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.