Thijmen en Yante op de bres voor Amazonegebied

NIEUW-BUINEN –  Thijmen van Abbema en Yante Drenth geven het voorbeeld aan de ouderen en staan op de bres voor het Amazonegebied

Toen de zevenjarige Thijmen van Abbema de beelden zag van de enorme bosbranden in het Amazonegebied raakte hij bijna in paniek. Hoe moet dat met al die mensen en dieren die in dat gebied wonen? vroeg hij zich af. Hij maakte zich vooral zorgen om de grote “mierenzuiger” die hij toch zeker een keer wilde zien.

Samen met zijn vriendinnetje Yante Drenth, ook zeven jaar, besloten ze geld in te zamelen voor het wereld Natuur Fonds. De moeders werden gemobiliseerd voor het helpen bij het bakken van cupcakes, heel veel cupcakes. deze werden vooral aangeprezen op Facebook en ze werden allemaal super snel verkocht. Daarnaast had Thijmen ook al een heleboel sleutelhangers van strijkkralen gemaakt en verkocht. Het resultaat was een opbrengst van maar liefst € 300.00 .

Samen kwamen ze zaterdagmiddag over hun actie vertellen bij Geert Smit in het programma Brunchroom op Radio Westerwolde.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.