Open dag geologie in het Hunebedcentrum

Foto: Andries Schoo

BORGER – In het kader van het Weekend van de Wetenschap wordt op zondag 6 oktober een dag georganiseerd waar de geologie centraal staat.

De hele dag wordt er door de geologenkring Gea-kring Drenthe een open dag georganiseerd. De activiteiten vinden plaats in het Kenniscentrum van het Hunebedcentrum. Het is voor jong en oud en de toegang is gratis!

Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van onze aarde dan is dit een echte aanrader. Allerlei leden van de geologenkring Drenthe laten hun interesses zien. Voorbeelden van wat er is te zien en te doen zijn: stenen doorzagen, ultraviolette mineralen bekijken, een expositie over zand, fossielen uit de Drentse keileem, micromounts, er is een rondleiding in de keientuin, er zijn geologische proefjes, een zandkwis en meer.

’s Middags is er een lezing over de geologische geschiedenis van Scandinavië. Deze wordt gegeven door Dr. Herman van Roermund. De lezing begint om 14.00 uur.

Voor iedereen die is geïnteresseerd in geologie is 6 oktober een leerzame en vooral leuke dag.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.