Norwegian Encore vertrekt maandag uit Papenburg

Foto: Jans Velthuis

PAPENBURG – Het nieuwe cruiseschip voor de Amerikaanse rederij
Norwegian Cruise Line, de Norwegian Encore, verlaat maandag 30 september vanaf de Meyer Werft naar de Eemshaven.

Zaterdag 17 augustus werd het cruiseschip Norwegian Encore uitgedokt. Het schip weegt 169.145 ton, is 333.46 meter lang, 41.4 meter breed en biedt plaats aan 4004 passagiers. Het is gebouwd voor de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line.

De afgelopen weken heeft de Meyer Werft verder afgebouwd en getest. Aanstaande maandag zal zij aan haar eerste reis over de Eems beginnen. Wanneer de weersomstandigheden en het tij gunstig zijn ziet het programma er als volgt uit:

Maandag 30 september:

ca. 18:30 uur gaan de trossen los (Papenburg)
ca. 22:00 uur passage doksluizen (Papenburg)

Dinsdag 1 oktober:

ca. 03:30 uur passage Friesenbücke (Weener)
ca. 05:45 uur passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
ca. 09:30 uur aankomst Emssperrwerk (Gandersum)

ca. 15:00 uur passage Emssperrwerk
ca. 16:30 uur aankomst Emden

Woensdagochtend wordt het schip in de Eemshaven verwacht. Van daaruit zullen een aantal proefvaarten op de Noordzee worden gemaakt. Het schip wordt eind oktober in Bremerhaven aan de rederij overgedragen.

De tocht over de Eems wordt, evenals voorgaande jaren, mogelijk gemaakt door de hulp van loodsboten van Lotsenbrüderschaft Emden. Het schip wordt achterwaarts over de Eems getrokken. Het hele team heeft zich hierop goed voorbereid door een training te volgen bij een computergestuurde simulator in Wageningen.

Bij de Meyer Werft wordt momenteel gewerkt aan de volgende schepen:
– De Iona voor de Britse rederij P & O Cruises in Baudock II – De Odyssey of the Seas voor de Royal Caribbean International werkte. – De Spirit of Adventure voor Saga Cruises uit het Verenigd Koninkrijk.

Alle drie schepen worden in 2020 opgeleverd.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.