Tocht om de Noord in de gemeenten Pekela en Veendam

Foto: Catharina Glazenburg


PEKELA, VEENDAM – Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 vindt het wandelevenement Tocht om de Noord plaats. Veendam is, samen met de gemeenten Midden-Groningen, Stadskanaal en Pekela, gastgemeente. Op beide dagen zijn er verschillende activiteiten langs de route.

100-jaar Grunnens Laid

Zaterdag 28 september wordt op het hoofdpodium op het Museumplein in Veendam het 100-jarig bestaan van het Gronings volkslied gevierd. Samen met 100 podia in de provincie Groningen wordt om 17.00 uur het volkslied gezongen. Vanaf 13.30 uur start op het Museumplein een muzikaal voorprogramma met verschillende Groninger artiesten en bands.

In Pekela wordt het volkslied gezongen vanaf Molen de Onrust onder begeleiding van Chr. Muziekvereniging Excelsior en De Zwalkers. Daarnaast is het ook mogelijk om mee te zingen bij het Heeresmeer.

B&W-estafette

Op zondag 29 september wordt de startvlag van Tocht om de Noord door de colleges van burgemeester en wethouders van Stadskanaal naar Veendam gebracht.
Rond 11.00 uur wordt de vlag door het college van de gemeente Stadskanaal overgedragen aan het college van de gemeente Pekela bij de gemeentegrens Oud Alteveer C. Rond 14:45 uur wordt de vlag overgedragen van de gemeente Pekela aan het college van de gemeente Veendam op de kruising Kibbelgaarn/Zuidwending. Daarna brengt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam de vlag naar de finish bij de Sorghvliethal. Daar wordt de vlag rond 16.30 uur overgedragen aan de gastgemeente van 2020.

Routes Tocht om de Noord
Meer informatie over de Tocht om de Noord is te vinden op www.tochtomdenoord.nl. Benieuwd waar de wandelroutes langs gaan? Via onderstaande links zijn de routes voor beide dagen te vinden:

Het Grunnens Laid bestaat 100-jaar. Dit wordt op zaterdag 28 september 2019 om 17:00 uur gevierd vanaf 100 podia in de provincie Groningen door samen het volkslied te zingen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.