Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Polizei Lingen

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Niederlangen

Donderdagmorgen is bij een ongeval op de Neusustrumer Straße een 18 jarige vrouw uit Walchum zwaargewond geraakt. De auto van de vrouw werd om 9.20 uur over het hoofd gezien door een 28 jarige automobilist uit Neusustrum, die linksaf de weg wou opdraaien.

Het 18 jarig slachtoffer werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De veroorzaker van het ongeval raakte lichtgewond. Ook hij werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Beide auto’s moesten worden afgesleept. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Haselünne

Dinsdagnacht is geprobeerd met een voorhamer de etalage van een juwelier aan de Hasestraße kapot te slaan. De etalage was gemaakt van veiligheidsglas, dat weliswaar scheurde maar verder niet kapot ging.

Ook werd op dezelfde manier die nacht geprobeerd in te breken bij een winkel in sportartikelen aan de Markt. Ook daar lukte het de daders niet om binnen te komen.

Er werd dan ook niets gestolen, maar wel voor meerdere duizenden euro’s schade aangebracht.

Lingen

De politie heeft een Oost Europese dievenbende opgepakt die in heel Europa actief was. Drie verdachten ( 42, 39 en 34 jaar) werden na een omvangrijk onderzoek al op 14 juni in het zuiden van Duitsland aangehouden. Zij waren toen van plan naar Italië te vertrekken.

De politie kwam de dievenbende op het spoor na een inbraak bij een boerderij in Freren. Daar werden eind maart diverse elektrische apparaten en een bestelbus gestolen. De schade bedroeg 20.000 euro. De bus werd twee dagen later langs de B2 in Schaumburg aangetroffen.

Uit het onderzoek kwam al snel naar voren dat het om een professionele dievenbende ging. Ze worden er van verdacht op grote schaal ingebroken te hebben bij boerderijen en bouwbedrijven in het noorden van Duitsland. Hierbij werden werktuigen en auto’s gestolen en brandkasten opengebroken of meegenomen. De voertuigen werden gebruikt om de gestolen spullen te vervoeren.

Bij huiszoekingen in Extertal, Lemgo ( Lippe) en in Wuppertal werden voor tienduizenden euro’s gestolen werktuigen aangetroffen (zie foto). De bende kan in ieder geval gelinkt worden aan 22 inbraken in Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. De inbraken vonden plaats in: Freren, Ibbenbüren ( Steinfurt), Bissendorf en Hasbergen ( Osnabrück), Nienburg, Hagenburg en Lauenau (Schaumburg), Einbeck ( Northeim), Braunschweig, Eschershausen ( Holzminden), Aerzen (Hameln-Pyrmont), Warstein ( Soest) en in het district Detmold (Rheda-Wiedenbrück, Büren, Höxter, Bad Salzuflen, Extertal en Vlotho).

De politie doet eveneens onderzoek naar vier andere mannen. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat ze zeer nauw samenwerkten met de drie personen die in juni zijn opgepakt. De inbraken vonden eveneens in landen rondom Duitsland plaats. Ook daar wordt onderzoek naar de zeven verdachten gedaan.


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.