Grande finale’ Orgelzomer Groningen 2019

Foto ingezonden door Orgelzomer.nl

GRONINGEN – De Orgelzomer Groningen nadert zijn daverende slot. Begonnen op 29 juli heeft dit drie maanden durende cultuur- en muziekfestival al meer dan 3500 bezoekers getrokken die genoten van excursies, masterclasses, concerten en andere, soms heel verrassende evenementen rondom het orgel. Tot het einde van de Orgelzomer op 20 oktober kan het publiek nog verschillende voorstellingen zien waarbij het orgel steeds in onverwachte combinaties met andere instrumenten of artiesten bespeeld wordt.

Dans-en-‘t-orgel

Op zaterdag 5 oktober kan het publiek terecht in de Grote Kerk in Wildervank voor een dansevenement met de prikkelende naam ‘Dans-en-’t-orgel’. In een show van licht en mist dansen topdansteams van de Veendammer Sportschool Oxygym op de ritmes van pauken en drums gecombineerd met de klanken – klassiek maar zeker óók eigentijds – van het Walcker-orgel. Voorafgaand aan de voorstelling zijn er speciale gratis dance-clinics voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Met medewerking van Jochem Schuurman (orgel), Gosling Veldema (percussie) en Margriet van der Laan-Mejeur (training/choreografie). De voorstelling begint om 19.30 uur.

Cash in de kerk

Een dag later, op 6 oktober, vindt een andere show in de serie ‘Het Mooiste van 2 Werelden’ plaats, en wel in de Dorpskerk in Midwolda. Daar presenteren zanger Alex Vissering en singer-songwriter Olaf Vos ‘Cash in de kerk’, een liedjesprogramma rond een van hun favoriete artiesten, Johnny Cash. Vissering en Vos vertellen, zingen en rappen; organist Ludolf Heikens laat horen hoe mooi de melancholische countrysongs klinken als ze op het historische Hinsz-orgel worden gespeeld. Een leuke twist aan het geheel is dat de liedjes ‘op z’n Grunnegs’ worden gezongen, in een vertaling gemaakt door Olaf Vos zelf. Ook met medewerking van de Groningse band VanDeStraat.

Aanvang concert 15.00 uur.

Voor meer informatie kijk op www.orgelzomer.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.