Kinderboekenweek 2019: Reis mee met de Bibliotheek

Foto: Biblionet

OOST GRONINGEN – Allemaal instappen voor de Kinderboekenweek 2019! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. Dit jaar staat de Kinderboekenweek volledig in het teken van voertuigen. Onder het motto ‘Reis mee’ organiseren de bibliotheken in de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam de leukste activiteiten!

Reis mee met Qbuzz
Ga je mee op reis? Biblionet Groningen en Qbuzz organiseren op zaterdag 5 oktober een busreis door Oost-Groningen. Stap in de bus en ga op bezoek bij een bedrijf. Je komt meer te weten over voertuigen en we spelen een spel! De bus vertrekt vanaf de bibliotheek.

Bibliotheek Ter Apel, zaterdag 5 oktober van 10.00 – 11.15 uur
Bibliotheek Stadskanaal, zaterdag 5 oktober van 12.30 – 13.45 uur
Bibliotheek Veendam, zaterdag 5 oktober van 15.00 – 16.15 uur

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder. Wil je mee? Meld je dan snel aan via kinderboekenweek@biblionetgroningen.nl, o.v.v. naam, leeftijd en opstaplocatie.

Fantasievoertuigen maken
Ontdek de mooiste, snelste en vreemdste voertuigen. Deze kindermiddag mag je een eigen fantasievoertuig bouwen. Knutsel een rijdende badkuip, een ruimteboot of een bellenblaasvliegtuig. Waarmee ga jij op reis? De kindermiddagen kennen een vrije in- en uitloop.

Bibliotheek Onstwedde, woensdag 2 oktober van 14.30 – 16.30 uur
Bibliotheek Veendam, woensdag 2 oktober van 14.00 – 16.30 uur
Bibliotheek Musselkanaal, vrijdag 4 oktober van 14.30 – 16.30 uur
Bibliotheek Oude Pekela, woensdag 9 oktober van 14.00 – 16.00 uur
Bibliotheek Stadskanaal, woensdag 9 oktober van 15.00 – 17.00 uur

Sleutelen aan fietsen
Kom op de fiets naar de bibliotheek! Woensdag 2 oktober gaan we in Bibliotheek Stadskanaal van 15.00 uur tot 17.00 uur sleutelen aan fietsen. Fietsenwinkel FietsFlip uit Stadskanaal is van de partij. Van banden plakken tot lampjes aansluiten of zadels verstellen. De fietsenmaker helpt de kinderen en vertelt zo meer over zijn werk.

Boek & Film: Mijn bijzonder rare week met Tess
Filmhuis vanBeresteyn en Bibliotheek Veendam vertonen in het kader van de Kinderboekenweek op woensdagavond 9 oktober de boekverfilming “Mijn bijzonder rare week met Tess”. De film, naar het gelijknamige boek van Anna Woltz, gaat over de tiener Sam. Sam oefent alvast met alleen zijn, want hij is bang dat hij alleen overblijft als jongste van het gezin. Maar als hij Tess ontmoet, verandert zijn kijk op het leven.

De film begint om 18.30 uur en duurt tot 20.15 uur. Kaarten, € 5,- per persoon, zijn verkrijgbaar via www.vanberesteyn.nl of de theaterkassa in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Speurwandeling
Ga met het hele gezin op reis! Vrijdag 11 oktober houden Bibliotheek Veendam en kindercentrum Hoi Pippeloi een speurwandeling voor gezinnen. Ga op zoek naar de mooiste voertuigen en speel de leukste spellen. We starten de speurwandeling bij kindercentrum Hoi Pippeloi aan de DS. Petersenstraat 3 in Veendam.
De avond kent verschillende starttijden. De eerste groepjes starten vanaf 17.30 uur. Na aanmelding ontvang je per mail je persoonlijke starttijd. Wil je meedoen? Meld je gezin aan via speurtocht@hoipippeloi.nl.

De speurwandeling wordt mede mogelijk gemaakt door Veenkoloniaal Museum, SUEZ, boer Ter Veer en Brandweer Veendam.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.