Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Meppen

Gisteravond is er om 23.20 uur voor een pizzeria aan de Bahnhofstraße een vechtpartij geweest. Hierbij werd een persoon door een 20 jarige man met een fles in het gezicht geslagen. De politie wist de dader aan te houden. De man verzette zich hevig. Hij beledigde de agenten en spuugde en trapte naar ze. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef werd gedaan. Er is proces-verbaal opgemaakt.

De politie is op zoek naar het slachtoffer. Deze is in de richting van het treinstation gerend. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.

Haren

Op de parkeerplaats van een bouwmarkt aan de Boschstraße zijn bij meerdere tuinhuisjes met een stoel de ramen ingeslagen. Ook werden de vensters uit de kozijnen gerukt. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Haren

Tussen vorige week woensdag en donderdag is een poging gedaan tot inbraak bij een woning aan de Turmteil. De daders probeerden de voordeur van de woning open te breken. Toen dit mislukte gingen ze er zonder buit vandoor. Het is niet bekend voor welk bedrag er schade is toegebracht.

Lathen

Zondagochtend is een 34 jarige man om 05.15 uur meerdere keren tegen de vangrail en een verkeersbord naast de Kathener Dorfstraße gebotst. De man is aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest wees uit dat hij 1.88 promille alcohol in zijn bloed had. De schade aan zijn VW Passat en het verkeersmeubilair bedraagt zo’n 6.000 euro.

Lathen

Een 35 jarige bekende van de politie uit Lathen heeft vanmorgen om kwart voor tien er voor gezorgd dat er veel politie op de been kwam. Hij pleegde winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Großen Straße. Toen hij daarbij werd betrapt bedreigde hij twee medewerksters met een mes. Vervolgens vluchtte hij naar een appartementencomplex aan de Molkereistraße. Agenten gingen met een surveillanceauto ter plaatse. Zij konden de zeer agressieve, met een mes zwaaiende man, zelfs met pepperspray niet overmeesteren.

De woning werd door meerdere agenten omsingeld. Na enige tijd wisten ze de man op een voor hem onverwacht moment te overmeesteren. Er raakte niemand gewond.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.