Norwegian Encore onderweg naar Emden

PAPENBURG – Het nieuwe cruiseschip voor de Amerikaanse rederij
Norwegian Cruise Line, de Norwegian Encore, heeft gisteravond de Meyer Werft verlaten.

Zaterdag 17 augustus werd het cruiseschip Norwegian Encore uitgedokt. Het schip weegt 169.145 ton, is 333.46 meter lang, 41.4 meter breed en biedt plaats aan 4004 passagiers. Het is gebouwd voor de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line.

De afgelopen weken heeft de Meyer Werft verder afgebouwd en getest. Gisteravond begon zij aan haar eerste reis over de Eems.

Zoals het nu lijkt zal het schip om drie uur vanmiddag de Emssperrwerk passeren en rond half vijf aankomen in Emden.

Woensdagochtend wordt het schip in de Eemshaven verwacht. Van daaruit zullen een aantal proefvaarten op de Noordzee worden gemaakt. Het schip wordt eind oktober in Bremerhaven aan de rederij overgedragen.

De tocht over de Eems wordt, evenals voorgaande jaren, mogelijk gemaakt door de hulp van loodsboten van Lotsenbrüderschaft Emden. Het schip wordt achterwaarts over de Eems getrokken. Het hele team heeft zich hierop goed voorbereid door een training te volgen bij een computergestuurde simulator in Wageningen.

Bij de Meyer Werft wordt momenteel gewerkt aan de volgende schepen:
– De Iona voor de Britse rederij P & O Cruises in Baudock II – De Odyssey of the Seas voor de Royal Caribbean International werkte. – De Spirit of Adventure voor Saga Cruises uit het Verenigd Koninkrijk.

Alle drie schepen worden in 2020 opgeleverd.

Foto’s: Jacob Musch, klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.