Gera Folkers presenteert roman Winterpad bij Huizinga Boeken & Kado’s in Veendam

Eigen foto

VEENDAM – Gera Folkers presenteert 10 oktober bij
Huizinga Boeken & Kado’s in Veendam haar roman Winterpad.

Gera Folkers presenteerde in september haar door Uitgeverij Triple Boeken uitgegeven debuutroman Winterpad. De literaire roman speelt tegen de achtergrond van Ter Borg, een gehucht aan de Ruiten Aa in het Groningse Westerwolde.

De roman vertelt het verhaal van Céline, wiens moeder Olga een gereserveerde en koele vrouw is. Het contact tussen moeder en dochter is ingewikkeld, veroorzaakt door de borderline problematiek van Olga. Wanneer Olga overlijdt vindt Céline brieven die Olga aan haar heeft geschreven. De brieven vormen het begin van de zoektocht naar Olga’s verleden op het landgoed van haar familie. Daar ontdekt ze de drama’s die de jeugd van haar moeder tekenden, waarin ook de oorlogsjaren een belangrijke rol spelen.

Gera Folkers (1962) werkte als casus regisseur onder straatprostituees en in multi-problem gezinnen. Daarnaast schreef zij columns en trad ze op met haar eigen theaterproductie Chera Theatraal. Na een ernstige ziekte gooide ze haar leven over een andere boeg. Ze maakte haar droom waar en schreef haar eerste roman, Winterpad. De vrouwen in haar leven, zussen, vriendinnen, maar ook de moeders die ze begeleidde en de prostituees van de tippelzone, ze vormen haar inspiratiebron voor het schrijven van levensverhalen waar feit en fictie elkaar omarmen.

Gera woont samen met haar echtgenoot Jan in Groningen.

De schrijfster komt op 10 oktober van 20.00 tot 21.00 uur haar boek bij Huizinga Boeken & Kado’s in Veendam presenteren. Er is dan ruimte voor vragen en om ervaringen te delen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.