Lezing met beelden Rixt Albertsma bij Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen

Foto: Jan Glazenburg


BELLINGWOLDE – Donderdag 10 oktober verzorgt mevrouw Rixt Albertsma bij Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen in Partycentrum De Meet een lezing over het huidige Marokko. 

Rixt Albertsma heeft al meer dan 15 jaar een passie voor Marokko. Ze werkte jarenlang als journalist, en woonde en werkte in die hoedanig- heid in Marokko. Ze schreef vele artikelen over het land (voor diverse kranten) en publiceerde de reisgids 100 % Marrakech. Tijdens de lezing laat ze zien wat haar zo fascineert aan het land. Aan de hand van persoonlijke ervaringen vertelt Rixt over de ontwikkelingen in Marokko van de afgelopen tien jaar. Zo vertelt ze over de culturele en historische achtergronden en laat ze het verschil zien tussen de traditionele cultuur en het eigentijdse Marokko, dat volop in ontwikkeling is. 

Ook de indrukwekkende natuur en de lokale gebruiken komen ruim aan bod tijdens de presentatie. Ga mee op reis en maak kennis met het hedendaagse Marokko tijdens deze beeldende lezing. 

Rixt woont tegenwoordig in Nederland en werkt als freelance schrijver en als coach en trainer op het gebied van schrijven en presenteren.

De lezing vindt plaats op 10 oktober bij Partycentrum De Meet in Bellingwolde en begint om 20.00 uur.

Het Nutsdepartement Bellingwolde werd op 3 maart 1835 opgericht door 14 rijke boeren, schoolmeesters en predikanten. Het is een bloeiende vereniging met ruim 300 leden en behoort tot een van de grootste verenigingen in het land. In dorpshuis de Meet worden maandelijks lezingen georganiseerd.
Ook behoort een bezoek aan een museum of een bijzondere tentoonstelling, het bijwonen van een theatervoorstelling, musical of opera, een nieuwjaarsvisite of een toneelavond tot hetgeen de leden wordt aangeboden. Ook wordt jaarlijks een meerdaagse culturele reis georganiseerd.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.