Ludieke opening Kinderboekenweek op de Wiekslag in Blijham

Foto: De Wiekslag

BLIJHAM – Op woensdag 2 oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek weer begonnen. Ook op de Wiekslag lieten we dit niet onopgemerkt voorbij gaan.

Ze hebben de dag geopend met een gezamenlijke opening op het plein waarbij twee personeelsleden rondreden op een riksja die beschikbaar was gesteld door Pieter Dekker. Tevens was er voor alle groepen een cadeautje. Iedere groep kreeg een mooi nieuw boek.

Na de opening zijn de leerlingen van groep 4 t/m 8 aan de slag gegaan met een groepsdoorbrekende activiteit. Ze kregen als opdracht een mindmap te maken met als uitgangspunt ‘op reis’. Er werd in groepjes antwoord gegeven op verschillende vragen. Wie gaat op reis? Met welk voertuig en waar naartoe? Wat neem je mee, wat gebeurt er en hoe loopt het af. Aan het eind van de activiteit presenteerden de kinderen kun mindmap aan de klas.

De groepen 1 t/m 3 mochten met versierde fietsen of steps op school komen. Op het plein was een parcours uitgezet die de kinderen moesten afleggen.

Dit was nog maar het begin van de Kinderboekenweek. De komende week staan er nog veel meer leuke activiteiten voor de kinderen gepland o.a. de jaarlijks terugkerende boekenmarkt. Op vrijdag 11 oktober sluiten ze bij de Wiekslag de Kinderboekenweek af.

Ingezonden.

Foto’s: De Wiekslag

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.