Beeld “De zuster” opnieuw onthuld in de Sint Vituskerk

WINSCHOTEN – In de Sint Vituskerk is vandaag het beeld van ‘De zuster’, afkomstig van het voormalige St. Lucasziekenhuis, opnieuw onthuld.

Vandaag is in de H. Norbertusparochie het Jaar van Franciscus begonnen met een startviering. In dit jaar staat het leven van de heilige Franciscus van Assisi centraal. Dit thema komt tot uitdrukking in een groot aantal activiteiten die de parochie in de periode tot 4 oktober 2020 in Oost-Groningen zal organiseren.

Na de startviering is het beeld van ‘De zuster’, afkomstig van het voormalige St. Lucasziekenhuis, opnieuw onthuld. Dit beeld, gemaakt door de beeldhouwer Chris Verbeek, dat herinnert aan de jarenlange zorg voor de zieken in onze regio door de zusters Franciscanessen, heeft een nieuwe plaats gekregen in de entree van de Sint Vituskerk aan de Langestraat in Winschoten. Daarom werd het beeld opnieuw  onthuld door dr. Gerrit Staal. Hij is als internist jarenlang verbonden is geweest aan het St. Lucasziekenhuis en heeft vanaf 1971 tot aan zijn pensionering nauw samengewerkt met de zusters Franciscanessen.

Ingezonden.

Foto’s: Theo Sibon


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.