De weg blijft schoon dankzij de overlaadwagen bij Loonbedrijf Feunekes-Speelman

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Dankzij het gebruik van de overlaadwagen blijft de weg schoon tijdens het bieten rooien.

Bij loonbedrijf Feunekes/Speelman hebben Gerard en Renee Speelman, Freerk Smid, Hendrik Luth en Peter Feunekes op het onderstel van een bietenrooimachine de Agrifac overlaadwagen gebouwd. Door het gebruik van deze wagen hoeven de trekkers met daarachter de kiepwagens niet meer het land op om de oogst op te halen. Ze kunnen gewoon op de weg blijven staan, terwijl, in dit geval de bieten, in de kiepwagen worden gestort. Een van de voordelen is dat de weg zo schoon blijft.

Zo ook vanmiddag in Blijham; de veegmachine hoefde niet ingezet te worden!

Foto’s: Jan GlazenburgOp het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.