Peter Vermaat met ‘Francesco, het verhaal over een middeleeuwer’

Eigen foto Peter Vermaat

NIEUWE PEKELA – Op vrijdag 11 oktober 2019 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Francesco, het verhaal over een middeleeuwer.

Franciscus van Assisi (1181 – 1226) is voor velen een bekende naam. Maar wat dreef hem? In een twee uur durende voorstelling (met pauze) brengt Peter Vermaat zijn verhaal tot leven. Francesco leefde in de middeleeuwen, een wonderlijke wereld, met stedenoorlogen en kruistochten, met strijd tussen paus en keizer. Hij was een dromer van ridder-idealen en van Vrouwe Armoede. Was hij een dwaas, een revolutionair, of niets van dat al? Zoveel mogelijk trouw aan de historie vertelt Peter Vermaat over Francesco, een door en door middeleeuws mens die ons zowel fascineert als afschrikt.

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten. Een voorstelling die juist wél voor volwassenen is bedoeld. Zie ook: www.petervermaat.nl

Waar: Bonifatiuskerk, J.R. Stuutstraat 9, Nieuwe Pekela

Wanneer: Vrijdag 11 oktober 2019 van 19.30 – 21.30 uur

Prijs: gratis, vrije gift

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.