Presentatie nieuwe dichtbundel Aafke Steenhuis bij Streekhistorisch Centrum

Foto ingezonden door Helen Kämink Directeur Streekhistorisch Centrum

STADSKANAAL – Op zondag 20 oktober draagt schrijfster Aafke Steenhuis gedichten uit haar nieuwe dichtbundel ‘Mien Moeke’ voor in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal.

De in het Gronings geschreven gedichten gaan over het leven van haar moeder in de jaren 50 en 60 in Delfzijl en in Zuidhorn. Aafke Steenhuis wordt bij het voorlezen van haar gedichten begeleidt door Jan Joost Teunissen op gitaar.

Aafke Steenhuis is een van oorsprong Groningse schrijfster en schilderes, geboren in Delfzijl en opgegroeid in Zuidhorn. Zij woont en werkt al jaren in Amsterdam, aanvankelijk als journaliste bij De Groene Amsterdammer, later als schrijfster van vele boeken en als schilderes.

Steenhuis’ geschreven werk richt zich veelvuldig op de provincie Groningen: Stemmen van Groninger dijken, Verhalen van het Groninger Ommeland, Het lied van de Eems, De Eems, Een stroom van beelden, Windjammers in Delfzijl.

De dichtbundel titel Mien moeke verschijnt bij Uitgeverij Philip Elchers in Groningen, en is geïllustreerd met tekeningen van de schrijfster.

Reserveren kan via 0599-612649 tijdens kantoortijden of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl.

De lezing begint om 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur.

Bij de foto: Moeke, illustratie uit de dichtbundel, door Aafke Steenhuis.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.