Spectaculaire afsluiting van de Kinderboekenweek en thema vervoer bij R.K. basisschool H Gerardus Ter Apel

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Aanstaande vrijdag wordt bij de R.K. basisschool H Gerardus op spectaculaire wijze de kinderboekenweek en het thema vervoer afgesloten.

Op woensdag 2 oktober mochten alle leerlingen van de H. Gerardus op hun eigen voertuig naar school komen.  Bij de opening van de Kinderboekenweek kwamen de leerlingen op echte trekkers, speeltrekkers, quads, steps, skelters, een grasmaaier, een crossmotor, een stokpaard en zelfs met paard en wagen naar school. Alle kinderen mochten twee rondes over het parcours rijden.

Alle groepen werken al een paar weken aan het thema vervoer. Het thema en tevens de Kinderboekenweek gaan de kinderen afsluiten met de voertuigenbeurs op 11 oktober.  

 
Van half 11 tot half 12 is de afsluiting van de Kinderboekenweek en van het thema vervoer. De leerlingen van de H. Gerardus zullen op deze dag in groepjes iets vertellen over een voertuig. Sommige leerlingen hebben hierbij de hulp van ouders of andere mensen ingeschakeld zodat zij iets kunnen vertellen waar zij trots op zijn of veel over weten te vertellen. De leerlingen hebben er zelf voor gezorgd dat het voertuig vrijdagochtend op school komt. Ook ouders zijn in de gelegenheid gesteld om zelf iets over een voertuig te komen vertellen.  

Wij weten al dat het een mooie beurs gaat worden met een veelzijdig aanbod aan voertuigen.  

Komt u ook langs?  

Ingezonden door

Wendy Tieben, Teamleider Heilige Gerardusschool

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.