Zingend naar de Zondag in de Poststraatkerk

Foto: Michiel Verbeek Wikimedia

STADSKANAAL – Op zaterdag 19 oktober 2019 is er weer een uur “Zingend naar de Zondag” in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Deze avond zullen Harold Kooij (piano) en Ronald Knol (orgel) hun medewerking verlenen. Op deze instrumentale avond zal veel samenzang zijn en natuurlijk zullen Harold en Ronald u laten genieten van hun samenspel op piano en orgel.

De eerste optredens van Harold Kooij waren in een kleine kerk met een kinderkoor waar hij van jongs af aan de begeleiding voor zijn rekening nam. De eerste orgellessen kreeg Harold van zijn oudere broer, vervolgens kreeg hij les van een orgeldocent. Hij zal ongeveer 14 jaar zijn geweest toen de muzikale vonk oversloeg naar de piano. Tot op de dag van vandaag is het een onlosmakelijk deel van zijn bestaan. Ook de zelfstudie die hij is gaan doen, veel luisteren en samen musiceren met anderen en op muziekschrift stellen wat hij hoorde of bedacht heeft hem succesvol gemaakt. Harold is o.a. dirigent van het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal.

Ronald is op achtjarige leeftijd begonnen met het bespelen van een traporgel. Vanwege zijn groot improvisatievermogen was hij geen geschikte persoon om orgelles te volgen. Vanaf 1983 is hij vaste organist geweest in de gereformeerde kerken van o.a. Nijensleek, Dwingeloo en Steenwijk. Hij begeleidt veel zangdiensten in de wijde omtrek van Dwingeloo. Ook heeft hij meerdere malen meegewerkt aan Cd-opnames van koren. Het maken van muziek is voor Ronald bijna net zo belangrijk als eten en drinken. Vanaf 1 januari 2016 is Ronald benoemd als tweede organist bij Zingend naar de Zondag.

Harold en Ronald hebben samen diverse concerten gegeven en hebben Cd-opnames gemaakt. Hun optreden is uniek en vol verassingen.

Liederen uit diverse liedbundels, waaronder Opwekking, Liedboek voor de Kerken, Johannes de Heer etc. vormen de samenzang. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends.

Zingend naar de Zondag wordt georganiseerd door het Interkerkelijk Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur) en is vrij toegankelijk.

De volgende keer Zingend naar de Zondag is op 16 november 2019 m.m.v. Chr. Groot Gem. Koor Polyphonie o.l.v. Ronald IJmker en Harm Woltjer – orgel.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.