100 jaar geschiedenis Voortgezet onderwijs in beeld gebracht

Foto: Jaap Kok/SHC

STADSKANAAL – Vanaf zondag 13 oktober is in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal een nieuwe tentoonstelling te zien.

Onder de titel De Eeuw van mijn Ubbo wordt de 100-jarige historie van een markante school in beeld gebracht, tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in de streek. Van elk decennium worden de markante gebeurtenissen getoond, waar mogelijk ondersteund door verhalen van oud-leerlingen uit die periode. De tentoonstelling is dan ook het resultaat van een speurtocht naar verhalen, foto’s en voorwerpen die nog onder oud-leerlingen van sg Ubbo Emmius bewaard werden. Samen schetsen ze de ontwikkeling van een Christelijke HBS voor de meer gegoede burgerij tot een algemene scholengemeenschap met een brede regiofunctie en meerdere vestigingen. Ook deze komen in de expositie aan bod. Voor wie er op school zaten maar ook voor wie opgroeide in de regio, zal de expositie een feest van herkenning zijn. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 1 maart 2020.

De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten tijdens het jubileumjaar van sg Ubbo Emmius.

Het SHC is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur, zondag van 14.00-17.00 uur.

Adres: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2, 9502 EA Stadskanaal

Ingezonden.


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.