Passagier internationale bus mag nog 329 dagen zitten

Foto: Catharina Glazenburg

BAD NIEUWESCHANS, BUNDE – Vannacht heeft het grensoverschrijdend politieteam een man aangehouden die nog 329 dagen gevangenisstraf te goed had.

Op de parkeerplaats Bunderneuland, vlakbij de grensovergang Bad Nieuweschans, heeft het grensoverschrijdend politieteam een 38 jarige man aangehouden.

De inzittenden van een internationale bus, die kort daarvoor de grens was gepasseerd, werden om kwart voor drie vannacht door agenten gecontroleerd. Hierbij viel de 38 jarige Bulgaar door de mand. De man werd sinds 2017 gezocht vanwege een beroving die hij in augustus van 2016 gepleegd heeft. Hiervoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee en een half jaar. Hiervan moet hij nu nog 329 dagen uitzitten. Hij is overgebracht naar een penitentiaire inrichting.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.