Sprookjesfiguren bevolken de Torenstraat tijdens de voorleesmarathon

Foto: Hemmo Kuiper

WINSCHOTEN – Vanmiddag stond de Torenstraat in Winschoten bol van de activiteiten rondom de Kinderboekenweek.

In de Torenstraat werd vanmiddag een echte voorleesmarathon gehouden. Dat wil zeggen dat elk half uur op een andere plek een nieuw verhaaltje te horen was. Behalve in de winkels werd ook voorgelezen in oude brandweerauto’s, een oude bus en een roze Cadillac.

Kinderen konden ook meedoen aan een sprookjesjacht. Ze gingen op zoek naar leerlingen van het Ubbo Emmius College die verkleed waren als sprookjesfiguren om stempels te sparen. Bij Roodkapje mochten ze een koekje uit een mandje pakken. En wie het leuk vond kon geschminkt worden en/of de toren beklimmen.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.