Fiets- voetpad Spetsebrugweg wordt mogelijk doorgetrokken

VLAGTWEDDE – Het fiets- voetpad langs de Spetsebrugweg wordt mogelijk doorgetrokken.

Maandag 20 februari 2017 startte aannemingsbedrijf Hoornstra NV uit Nieuw Buinen met de aanleg van het voet- fietspad langs de Barlagerweg en de Spetsebrugweg te Vlagtwedde. Nabij de haven van Vlagtwedde werd een voet- fietsbrug gerealiseerd. De brug in oude stijl past mooi in het landschap. In juli van dat jaar werd de nieuwe brug in gebruik genomen.

Het fiets- voetpad langs de Spetsebrugweg “loopt” tot de Laan van Westerwolde. Dit is de weg naar het zwembad Parc Emslandermeer. De wens was om het pad door te trekken naar het sportpark. De gebruikers van het sportpark en de gasten van Parc Emslandermeer hoeven dan het laatste gedeelte niet meer over de rijweg.

Op dit moment is de aanvraag voor het verlengen van het fiets- en voetpad in behandeling. Om het pad aan te kunnen leggen moeten er bomen worden gekapt. Er ligt een aanvraag voor het kappen van 25 gemeentelijke bomen. Deze staan tussen de Laan van Westerwolde en het voetbalveld.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.