Fluitist Eran Wajsenblum verzorgt demonstratie in de bibliotheek van Bellingwolde

BELLINGWOLDE – Vanmiddag verzorgde fluitist Eran Wajsenblum een demonstratie in de bibliotheek van Bellingwolde.

Vermaard fluitist Eran Wajsenblum start binnenkort in Bellingwolde een muziekschool. Eran geeft in binnen- en buitenland concerten met zijn blokfluiten. Laatst nog was hij te beluisteren in de Magnuskerk in Bellingwolde waar hij samen met organist Sietse de Vries een prachtig concert ten gehore gaf. Als geen ander is hij in staat om anderen de wereld van de blokfluit te laten ontdekken en het imago van de blokfluit als professioneel instrument neer te zetten.

Vanmiddag verzorgde hij in de bibliotheek van Bellingwolde een demonstratie van de verschillende fluiten waarop je kunt spelen. Ook liet hij horen hoe ze klinken. Hij vertelde wat het inhoudt om les van hem te hebben. Lessen voor iedereen: kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden, voor wie alleen les wil hebben, voor wie het leuk vindt om dat in een groepje te doen.

Eran kijkt er naar uit om samen met nieuwe fluitisten in ensembles van verschillende samenstellingen concerten te organiseren. Ook wil hij een cursus Leren Luisteren naar Muziek geven. Het is zijn bedoeling om één keer per maand een cursus van zeven lessen van een uur te geven waarin hij ingaat op vragen als “wat is muziek”, “hoe luister je naar muziek” en “hoe kun je goede van slechte uitvoeringen onderscheiden?” “Wanneer is er sprake van harmonie… en wanneer niet, welke muziek geeft rust, welke muziek veroorzaakt spanning?”

Aan de hand van voorbeelden traint hij zijn cursisten om te leren luisteren en om de muziek die zij horen te begrijpen. Hij neemt je mee door de verschillende muziekperioden in de geschiedenis, laat muziek uit diverse culturen horen en laat je naar verschillende instrumenten en combinaties van instrumenten luisteren.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.