Groninger Vrouwengalerij in Bibliotheek Veendam

Foto ingezonden door Jolanda Robben, Biblionet

VEENDAM – In Bibliotheek Veendam is tot en met zaterdag 2 november de Groninger Vrouwengalerij te zien. De expositie, die bijzondere Groningse vrouwen in de spotlight zet, is een initiatief van De Verhalen van Groningen.

Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht: van excentrieke kunstenaars tot idealistische politici, en van wereldberoemde sopranen tot grensverleggende wetenschappers. Toch zijn deze vrouwen vrijwel niet terug te vinden in de regionale of landelijke geschiedschrijving. Daarom zet De Verhalen van Groningen deze bijzondere vrouwen in de spotlights met de Groninger Vrouwengalerij.

In het kader van de Maand van de Geschiedenis staat de Groninger Vrouwengallerij van 14 oktober tot en met 2 november in Bibliotheek Veendam. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.