Roze tournee start in de Blanckenborg

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Vanmiddag startte de Roze tournee in de Blanckenborg.

Vandaag, op Coming Out Day, startte in zorgcentrum de Blanckenborg in Blijham de Roze tournee, die homoseksualiteit in Groningse en Drentse zorgcentra beter bespreekbaar moet maken.

Klaas Spekken, pianist Vincent Grit en Marjet Bos, ambassadeur van de organisatie Roze 50+ Nederland brachten met hun programma “Aal goud?… Elk en ain zichzulf?!” diverse liedjes en verhalen ten gehore. Het was een gezellige bijeenkomst, waarbij op een open manier aandacht werd geschonken aan oudere lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Het is de bedoeling dat het trio na de Blanckenborg nog meer zorgcentra gaat bezoeken.

Zorg- en welzijnsinstellingen waar LHBTI-ers zich thuis en veilig voelen kunnen in aanmerking komen voor de Roze Loper. Tolerantie, respect en openheid gelden daarbij als vaste waarden.

De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie van LHBTI’s in zorg- en welzijn instellingen te bevorderen. Het bestaat uit een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg. Cliënten voelen zich na een traject meer gezien, voelen zich veilig in hun seksuele en genderidentiteit. Daarnaast wordt de organisatie zelf meer inclusief naar minderheidsgroepen in het algemeen. De Roze Loper kan gebruikt worden in woonzorg- en thuiszorginstellingen, in organisaties voor mensen met een beperking, welzijnsorganisaties, GGZ en ziekenhuizen. (Bron: RozeZorg.nl)

In de provincie Groningen is geen zorginstelling in het bezit van het certificaat De Roze Loper. Landelijk zijn er zo’n 150 uitgereikt.

Foto’s: Jan Glazenburg
,


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.