Wereldkampioenschap Speuren in Nieuw-Weerdinge

Afbeelding van Alan Smith via Pixabay

NIEUW WEERDINGE – Op 1, 2 en 3 november 2019 vindt de Atibox Wereldkampioenschap Speuren plaats in onze regio! Nederland is dit jaar het gastland voor deze enerverende wedstrijd, en de Nederlandse Boxerclub heeft voor Nieuw-Weerdinge gekozen als locatie voor dit unieke evenement.

Het Atibox Speuren is een jaarlijks terugkerende wedstrijd speciaal voor boxers en hun geleiders, waarbij de deelnemende combinaties gaan strijden om de titel Atibox Wereldkampioen. Inmiddels zijn er al meer dan 20 deelnemers bekend uit verschillende landen (o.a. Duitsland, Zweden en Frankrijk). Ook Nederland strijdt mee om de titel.

Het speuren zal plaats vinden op het platteland rondom Nieuw-Weerdinge. Er wordt hierbij door spoorleggers een bepaald patroon gelopen in het weiland, welke de boxers drie uur later feilloos zullen moeten ruiken en volgen, om vervolgens de achtergelaten voorwerpen aan te duiden voor hun geleider. Twee keurmeesters scoren alle boxers om uiteindelijk de wereldkampioen uit te roepen.

Wij, de Nederlandse boxerclub en de lokale hondensportvereniging in Nieuw-Weerdinge willen alle geïnteresseerden van harte uitnodigen om van deze unieke mogelijkheid gebruik te maken om kennis te maken met de hondensport en alle nationale en internationale deelnemers aan te moedigen in deze mooie wedstrijd!

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.