Veel activiteiten bij Museumspoorlijn STAR

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL, VEENDAM – De herfstvakantie staat weer voor de deur. Bij Museumspoorlijn STAR organiseren ze de komende tijd weer vele leuke activiteiten voor jong en oud.  We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Zaterdag 19 oktober: Fright Night

Ook dit jaar organiseert Museumspoorlijn STAR weer een spannende spooktocht rond Halloween! Op zaterdag 19 oktober kun je er terecht voor zenuwen, angst en spanning… De route wordt op het eigen terrein van de STAR gelopen, waarbij je niet alleen buiten, maar ook door de gebouwen van de STAR geleid wordt! Ze hebben een heel aantal enge verrassingen voor jullie in petto.. Reserveren is verplicht.

Herfstvakantie bij Museumspoorlijn STAR

Tijdens de herfstvakantie rijdt de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR op zondag 20, dinsdag 22, woensdag 23 en zondag 27 oktober. Ze rijden op die dagen volgens de groene dienstregeling drie keer tussen Stadskanaal en Veendam. En omdat het Oktobermaand Kindermaand is mogen alle kinderen t/m de basisschool gratis met de trein mee. Op zondag 27 oktober zijn er ook extra activiteiten voor de kinderen.

Woensdag 23 oktober: Met stoomtrein en bus naar het Nationaal Busmuseum

Wie kent ze niet? De gele en rode streekbussen. Dat lijkt nog niet zo heel lang geleden. Of de groene bussen van de Gado? Tegenwoordig is het inchecken met de OV-chipkaart, de dienstregeling opzoeken via de smartphone. Maar hoe was dat vroeger? Dat kun je beleven in het Nationaal Busmuseum in Hoogezand. Naast een grote collectie bussen is er ook van alles te zien ‘rondom’ de busreis. Een feest der herkenning! Museumspoorlijn STAR biedt samen met het Nationaal Busmuseum op woensdag 23 oktober een arrangement aan naar het museum. Uiteraard reis je onderweg per stoomtrein en historische bus!

Zondag 27 oktober: Wijn- en kaasproeverij in de trein

Kaas en wijn in de trein. Dat kan op zondag 27 oktober. Museumspoorlijn STAR organiseert dan een wijn- en kaasproeverij. Tijdens een treinrit van Stadskanaal naar Veendam kun je in het barrijtuig kennismaken met diverse wijnen en een selectie aan passende Tjuchemmer kazen.

De Sinterklaas Express rijdt weer

Reis mee met Sint en Piet in de trein! In november is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan Museumspoorlijn STAR in Veendam en Stadskanaal Het is al al vele jaren een traditie dat de Goedheiligman eind november bij Museumspoorlijn STAR. op bezoek komt. En ook dit jaar heeft hij weer een gaatje in zijn drukke programma weten te vinden om een rit met de trein te maken. Maar dat willen Sint en zijn Pieten natuurlijk niet alleen doen! Ze zouden het erg leuk vinden als er natuurlijk veel kinderen meegaan. Op zondag 17 november rijdt de Sinterklaas Express vanaf station Veendam. Op zaterdag 23 en zondag 24 november kun je vanaf Stadskanaal mee.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.