Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Lingen

Gistermorgen is om tien voor zes aan de Baccumer Berg een 52 jarige man overvallen. Hij werd door iemand bedreigd met een mes toen hij voor zijn woning in zijn auto wou stappen. De overvaller eiste geld. Hij sprak accentloos Duits.

Het slachtoffer wist op een onbewaakt ogenblik in zijn auto te springen en ging er vandoor. Er werd niets buitgemaakt. De politie heeft nog in de omgeving naar de dader, die wordt omschreven als een onverzorgde slanke man van 1.80 m lang met kort blond haar, gezocht. Dit heeft niets opgeleverd.

Aschendorf

Gistermorgen is ingebroken bij een werkplaats aan de Waldseestraße in Aschendorf. De inbraak vond tussen half zeven en negen uur plaats. Er werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Papenburg

Vrijdagnacht is ingebroken bij twee bouwcontainers aan de Stickerstraße in Papenburg. Van de containers werden de deuren opengebroken. De buit bestond uit een kruiwagen, gereedschap en een radio. Dit ter waarde van 270 euro.

Haren

Gistermiddag is tussen kwart voor twaalf en twintig over vier ingebroken bij een bungalow op het vakantiepark Schloss Dankern in Haren. Van de woning werd de deur opengebroken. De ruimtes werden doorzocht maar zover bekend is er niets gestolen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.