Vrijwilligers zetten zich in op de Natuurwerkdag

Foto: Bé Eelsing

TER APEL – In het kader van de Natuurwerkdag gaan leerlingen van RSG Ter Apel aan de slag bij de Bosbeek.

Op zaterdag 2 november gaan vrijwilligers aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag. In de provincie Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen deze grootste vrijwilligersdag in het groen, met dit jaar als thema biodiversiteit. Samen buiten aan de slag met snoeien, maaien, zeisen, timmeren of planten op zo’n 35 locaties in de provincie.

De handen uit de mouwen in Westerwolde
Ook in de gemeente Westerwolde gaan vrijwilligers samen aan de slag voor wilde bijen, vlinders, vogels, watersalamanders en nog veel meer soorten:

In Ter Apel gaan leerlingen van RSG Ter Apel op vrijdag 1 november tussen 10.00 en 14.00 uur aan de slag bij de Bosbeek. Bomen en struiken worden gesnoeid die te dicht langs de rand van het bos en op de oevers van de Bosbeek groeien.

Doe mee
Lekker een dag buiten aan de slag? Doe mee en meld je aan, alleen of samen met je ouders, familie, vrienden of buren! Zoek een leuke locatie op www.natuurwerkdag.nl.

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van LandschappenNL.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.