Gezellige uitzending Op Ain Knije en Dieverdoatsie

Foto: Geert Smit

Vlagtwedde – Vanmorgen was het tijdens een uitzending van Op Ain Knije en Dieverdoatsie één en al gezelligheid en muziek in de studio van RTV Westerwolde.

In een extra lange uitzending van twee uur zaterdagmorgen ontving presentator Pieter Huttinga o.a. de toneelvereniging VIP uit Veelerveen in de studio.
Deze vereniging die bestaat uit 5 enthousiaste vrouwen die elkaar inspireren en enthousiasmeren, waardoor ze al een aantal prijzen in de wacht hebben gesleept zoals het winnen van het Grunneger Theaterfestival. Onlangs zijn ze ook zeer succesvol geweest met het stuk “Deceptie van een noodlanding” bij het “Theaterfestival 30 minuten los!” in Borgercompagnie, waardoor ze  hebben mogen optreden tijdens de Tocht om de Noord. Zaterdag 2 november hebben ze hun uitvoering in Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen. Aanvang 20:00 uur. Entree € 5,-. Onder leiding van de nieuwe, jonge regisseuse Alyssa Yskes wordt het Nederlandstalige stuk “Paniek in het pension” opgevoerd. 

Vervolgens kwam het dameskoor de Westerwoldse Wichter langs. Een koor van zo’n dertig vrouwen die wekelijks bij elkaar komen om te zingen. Naast Groningstalige liedjes, staan er ook Engelse, Duitse, Franse en zelfs Zweedse en Zuid-Afrikaanse nummers op het repertoire. Er wordt twee, drie- en soms vierstemmig gezongen van populair naar klassiek.
Zondag 20 oktober organiseert het koor een Rayonconcert m.m.v. 6 andere koren uit de provincie. Het vindt plaats in de Regenboogkerk, Dr. Bekenkampstraat 42 te Ter Apel en begint om 13:00 uur.
De entree bedraagt € 5,-.
In dieverdoatsie was zanggroep LINK! in de studio. Een gemengde zanggroep met als muzikaal leider Tekke Withaar.
Een zeer enthousiaste, serieuze groep, die elkaar, door een positief kritische houding, naar een hoog niveau stuwt. Ze doen veel a capella of met minimale begeleiding en zingen een breed repertoire dat varieert van modern, klassiek, bekend, onbekend tot nieuwe en oude muziek.
Zij hebben, met Tekke op  piano en djembé, een aantal songs live in de studio gezongen, zoals o.a. “Laat me” van Ramses Shaffy, “Another Saturday Night” van Sam Cooke en “Patta Patta” van Miriam Makeba.
Wat een stemmen. Het plezier spatte er van af.
Een mooie uitzending die we tot stand hebben  kunnen brengen dankzij de extra inzet van onze technici Jos de Boer, Chris Molema en Julian Buist.

Verslag Pieter Huttinga

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.