Locatie Staatsbosbeheer Sellingen open voor publiek

Foto: André Dümmer

SELLINGEN – Vandaag was locatie Westerwolde van Staatsbosbeheer open voor het publiek.

Staatsbosbeheer bestaat 120 jaar. Daarom waren er vandaag vier beheerlocaties open voor publiek. Dit waren in Lauwersoog, Opende, Hellum en Sellingen.

In Sellingen waren rondom het beheerkantoor diverse activiteiten voor jong en oud. Het publiek kon met één van de boswachters op excursie, er werd uitleg gegeven over de boswerkzaamheden die momenteel plaatsvinden, kinderen konden kastanjes poffen, op onderzoek gaan in het bos en bij de schapen kijken.

Ook werd uitleg gegeven over de werkzaamheden rondom de hermeandering van de Ruiten Aa. Een groot deel van de gebieden rondom de Ruiten Aa en ook de beek zelf zijn ingrijpend veranderd. Het beekdal wordt nog kronkeliger, natter, kleurrijker, gevarieerder en unieker. Er wordt hard gewerkt om alles wat er aan waardevolle archeologische- en cultuurhistorische schatten te beschermen of opnieuw zichtbaar te maken. De waterhuishouding wordt zo aangepast dat flora en fauna volop de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Recreatie krijgt een nieuwe impuls en daar profiteert ook het lokale bedrijfsleven van. Tegelijkertijd blijft er oog en plek voor de landbouw die al eeuwenlang karakteristiek is voor de streek.

Info en foto’s André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.