Expositie Christiaan Afman bij Bout Advocaten Groningen

Schilderij van de Groningse schilder Christiaan T. Afman

GRONINGEN – Van november 2019 t/m april 2020 exposeert de Groningse schilder Christiaan T. Afman in het kantoor van Bout Advocaten in Groningen. Tijdens kantooruren zijn zijn schilderijen voor iedereen gratis te bezichtigen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de expositie op vrijdag 1 november 2019 om 15:30 uur geopend. Christiaan Afman is dan aanwezig om meer over zijn werk te vertellen.

Geboren en getogen Groninger Afman schildert. Maar eerst tekent hij, vaak en veel. Het belang daarvan is terug te zien in zijn schilderijen, waarin nauwgezet wordt vastgelegd wat zijn oog ziet. Schilderijen die in het atelier gemaakt worden, vinden veelal hun oorsprong in op straat gemaakte tekeningen.

Afman over zijn werkwijze: “Een foto kan een handig hulpmiddel zijn bij het maken van een schilderij, maar is vaak vluchtig genomen en heeft met goed waarnemen niet zo veel te maken. Het belang van ter plekke tekenen is dat ik alles aftast met mijn blik en zodoende het beeld veel grondiger registreer. Wat mij daarnaast bijzonder aanspreekt van het tekenen op straat is dat er altijd wat gebeurt; het contact met passanten, een bewoner of kroegbaas die spontaan koffie komt brengen.

De opening wordt muzikaal omlijst door de band “Heavy Clay”. De band Heavy Clay speelt eigen werk en covers uit de Iers Amerikaanse folk en bluegrass traditie en alles wat daar op lijkt. Het eigen werk, onder andere in het Gronings, gaat over onderwerpen als terechtstellingen, aardbevingen, liefde, weemoed en poffert.

Bout Advocaten is gevestigd in Groningen aan de Ossenmarkt 7.

Ingezonden door Bout Advocaten

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.