Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Heede

Vrijdagnacht is een poging gedaan in te breken bij een woning aan de Birkenallee in Heede. De bewoner werd om half vijf gewekt van het lawaai dat de inbrekers maakten toen zij de terrasdeur probeerden open te breken. De inbrekers sloegen op de vlucht toen de bewoner het licht in de huiskamer aan deed. Voor zover bekend is er niets gestolen.

Haren

Zaterdagavond werd aan de Tiergarten in vakantiecentrum Schloß Dankern een jonge vrouw beroofd. De vrouw werd door twee mannen tegengehouden toen zij om 21.40 uur op haar fiets naar de receptie onderweg was. Ze probeerden haar handtas die in het fietsmandje lag te grijpen.

Toen dat mislukte trapte een van de daders tegen haar fiets, waardoor de 25 jarige vrouw ten val kwam. De beide mannen gingen er vervolgens met haar handtas vandoor.

Dader 1 wordt omschreven als een man van 1.80 m lang met een licht corpulent figuur. Hij was in het zwart gekleed en droeg een zwarte bivakmuts. Dader 2 was kleiner met een normaal postuur. Ook hij was in het zwart gekleed en droeg een bivakmuts.

Getuigen worden verzocht de politie van Haren te bellen.Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.