Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (Update)

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Rhede

Gisteravond is in de Kirchstraße in Rhede een rode VW Polo beschadigd geraakt. De bestuurster stopte om kwart over zeven bij een wegvernauwing om een tegemoetkomende Dacia Logan voor te laten gaan. Tijdens het passeren reed de bestuurder van de Dacia tegen de linker buitenspiegel van de VW Polo. De veroorzaker is doorgereden.

Een automobilist, die achter de Dacia reed, zag het ongeval gebeuren en is achter de Dacia aangereden. Hij heeft het (Nederlands) kenteken van de Dacia aan de gedupeerde doorgegeven. De politie wil graag in contact komen met deze en mogelijk andere getuigen van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Papenburg ( 04961-9260) . De schade wordt op 300 euro geschat.

Haren

Tussen zondag 16.00 uur en maandag 08.45 uur zijn uit een aan de
Ringstraße in Haren geparkeerde bestelbus diverse voorwerpen gestolen. Het is nog onduidelijk hoe de dieven in der auto zijn gekomen.

Haren

Tussen zaterdagmiddag drie uur en zondagmiddag vijf uur is ingebroken bij het gebouw van de sportvereniging in Haren. De dieven kwamen via het dak het gebouw binnen. Daar werden de diverse ruimtes doorzocht. Het is niet bekend wat er gestolen is.

Dörpen

Zondag hebben agenten op de B401/B70 bij Dörpen een zilvergrijze Fiat Stilo met EN kentekenplaten aangehouden. De bestuurder stond sterk onder invloed van alcohol. Aan de auto zaten recente sporen van een of meer aanrijdingen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich in verbinding stellen met het politiebureau in Papenburg.

Aschendorf

Toen zaterdag rond 13.15 uur de bestuurster van een grijze Ford Kuga haar auto van de parkeerplaats bij de Combi aan de BleicherKölken in Aschendorf wou ophalen zag ze dat de auto aan de linker zijde beschadigd was. De schade wordt geschat op 1.000 euro. De aanrijding heeft plaatsgevonden tussen 9.30 en 13.15 uur. Getuigen worden verzocht de politie in Papenburg te bellen.

Walchum

De brandweer is vanmiddag om één uur uitgerukt naar een houten woning aan de Nordweg in Walchum. De benedenverdieping stond op dat moment vol rook. De bewoners waren niet thuis. De rook werd waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting in een stopcontact. De brandweer wist te verhinderen dat er daadwerkelijk brand uitbrak. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Haren

Op dit moment zoeken agenten en mensen van de brandweer bij de Kötter Werft in Haren naar een vermiste Poolse werknemer. De 51 jarige man is zaterdag voor het laatst gezien. In de ochtend heeft hij het schip verlaten, waaraan hij samen met een landgenoot reparatiewerkzaamheden uitvoerde. In de avonduren is hij nog in een café in de buurt van het betreffende schip gezien. Daarna is niets meer van hem vernomen.

De politie vermoedt dat hij op de terugweg naar de haven in het water is gevallen.

Met een sonarboot en door duikers van de brandweer wordt in het water rond het schip naar de man gezocht. Ook is een team van de waterpolitie Meppen bij de zoekactie betrokken.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.