Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Tussen maandagavond en dinsdagochtend is ingebroken bij een VW personenauto, die geparkeerd stond op een oprit bij een woning aan de Auf den Knollen in Weener. De auto werd overhoop gehaald. De buit bestond uit een sleutelbos. Hiermee werd de garage bij de woning geopend. Of hieruit iets is gestolen is niet bekend. Ook is het niet duidelijk hoe de dieven in de afgesloten auto zijn gekomen.

Renkenberge

Tussen 1 september en 15 oktober is afval gestort op het terrein aan de WTD 91 in Renkenberge. De daders lieten ter hoogte van de kruising
Wahner Straße / Gutshof Straße onder anderen een bank, een tafelblad, een lege metalen vat en pallet achter. Getuigen worden verzocht de politie in Lathen te bellen.

Lingen

In de nacht van 22 op 23 oktober is een ARAL tankstation aan de
Rheiner Straße in Lingen overvallen. Een medewerker werd bedreigd met een honkbalknuppel. Bij de overval werd geld en sigaretten buitgemaakt.

De politie kwam tijdens het onderzoek twee verdachten op het spoor. Het betreft een 17 jarige man en een kind van 13 jaar. De 17 jarige zit op last van de rechtbank in Lingen in voorarrest. Of het duo ook verantwoordelijk is voor meerdere overvallen die de laatste tijd daar in de regio hebben plaatsgevonden is nog niet bekend.

Dörpen

Gistermorgen zijn tussen negen- en tien uur de spoorbomen van de spoorwegovergang aan de Neudörpener Straße , richting de B70 beschadigd. De politie vermoedt dat dit is gebeurd door een vrachtwagen of een trekker. Hoewel de lichten al op rood stonden en de spoorbomen begonnen te zakken is de vrachtwagen of trekker doorgereden. De veroorzaker heeft geen gegevens achtergelaten. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Papenburg.

Haren

Vannacht is vermoedelijk een poging tot inbraak gedaan bij een woning aan de Siedlerstraße in Haren. De daders werden tussen 02.20 en 02.40 uur bij hun bezigheden gestoord doordat de hond aansloeg. Ze zijn er zonder buit vandoor gegaan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.