Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (Update)

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

De politie zoekt de bestuurder van een VW die gistermorgen betrokken was bij een aanrijding in Haren. De aanrijding vond rond 06.20 uur plaats op de kruising van de B408 met de Wesuweer Straße. Daar botsten een blauwe Opel en vermoedelijk een grijze of zilverkleurige VW tegen elkaar. Na een kort gesprek heeft de bestuurder van de VW zijn weg vervolgd. De politie zoekt eveneens getuigen van het ongeval. Zij en de bestuurder van de VW kunnen zich melden bij het politiebureau in Haren.

Bunde

Gistermiddag heeft het grensoverschrijdend politieteam om kwart over drie op de Weenerstraße de auto van een pakketbezorger aan de kant gezet. De man kon zich niet identificeren. De agenten trokken het verhaal van de bestuurder in twijfel en stelden nader onderzoek in. Hieruit kwam naar voren dat de 27 jarige inwoner van Bremen een valse naam had opgegeven en dat hij niet beschikte over een geldig rijbewijs. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de man moest zijn Renault bestelbus aan de kant laten staan.

Haren

Tussen dinsdagavond en woensdagochtend is vanaf de Kruppstraße in Haren een damesfiets gestolen. De fiets, van het merk Stevens, type Al bis SX Forma, stond op een privéterrein. De fiets stond op slot.

Uit een aangrenzende, niet afgesloten, garage werd een kettingzaag weggenomen. De totale schade bedraagt 1.350 euro.

Rhauderfehn

Bij een ernstig ongeval is vanmiddag een 31 jarige man uit Ostrhauderfehn  om het leven gekomen. De man reed rond twaalf uur met zijn VW T4 op de Rhauder Landstraße. Naast hem zat een 13 jarige jongen uit Weener.

Door onbekende oorzaak kwam de auto in de rechter berm terecht. Na een stuurcorrectie botste de auto frontaal tegen een boom aan de linker kant van de weg.

Tegelijkertijd kwam uit de andere richting een 22 jarige vrouw uit Rhauderfehn in een VW Golf aanrijden. Zij probeerde de auto van de 31 jarige man te ontwijken maar botste eerst tegen de VW T4 en vervolgens tegen een boom.

De 31 jarige man overleed aan de gevolgen van het ongeval. De 13 jarige jongen raakte ernstig, maar niet levensgevaarlijk, gewond. Hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Oldenburg gebracht. De 22 jarige vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis van Leer gebracht.

Beide auto’s raakten total loss en werden door een berger afgevoerd. De weg is tot bijna half vijf afgesloten geweest voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd omgeleid.


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.