Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Gistermiddag is in de haven bij de Kötter Werft in Haren het lichaam van een vermiste Poolse werknemer aangetroffen. Sinds maandag werd door agenten, duikers en de brandweer naar de 51 jarige man gezocht. Hierbij werd ook de waterpolitie van Meppen met een sonarboot ingezet.

Het slachtoffer was zaterdag voor het laatst gezien. In de ochtend heeft hij het schip, waaraan hij samen met een landgenoot reparatiewerkzaamheden uitvoerde verlaten. In de avonduren is hij nog in een café in de buurt van het betreffende schip gezien. Daarna werd niets meer van hem vernomen. De politie vermoedt dat hij op de terugweg naar de haven in het water is gevallen en sluit een misdrijf uit.

Haren

Deze week is in Haren bij verschillende geparkeerde auto’s ingebroken, of een poging daartoe gedaan. Er werden diverse goederen weggenomen. De politie roept getuigen op zich te melden bij het politiebureau in Haren.

Meppen

Woensdagmiddag heeft enige tijd brand gewoed bij een biogasinstallatie aan de Sandbreestraße in Meppen. De brand brak rond 17.20 uur uit in een elektromotor. Er raakte niemand gewond.

Haren

Tussen 22 en 27 oktober is ingebroken bij een gebouw van de politie aan de
Eichenstraße in Haren. In het gebouw worden politie-uniformen bewaard. Het is niet bekend gemaakt wat en of er iets is gestolen.

Papenburg

Vanmorgen vroeg is bij een ongeval op de Bülte II in Papenburg een 19 jarige man ernstig gewond geraakt. Hij kwam om half drie tussen Aschendorf en Papenburg in de linker berm terecht en botste daar tegen twee bomen. Het slachtoffer werd door de brandweer uit de auto bevrijd en vervolgens met levensgevaarlijke verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeerde de 19 jarige onder invloed van alcohol.

Weener

Gisteravond zag een 22 jarige inwoner van Quakenbrück om half zeven de auto van een 29 jarige man uit Weener over het hoofd toen hij met zijn BMW van de Weenerstraße linksaf naar de A31 wou afslaan. Bij de daarop volgende aanrijding raakten beide bestuurders gewond. Drie andere inzittenden van de BMW bleven ongedeerd. Zowel de BMW als de VW van de man uit Weener moest afgesleept worden. De schade is fors.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.