Jeugd Odivia zet het beste beentje voor bij de clubkampioenschappen

BLIJHAM – Zaterdag 19 oktober werden bij tennisvereniging Odivia de jeugdclubkampioenschappen gehouden.

Zaterdag 19 oktober was het dan eindelijk zover en organiseerde de jeugdcommissie van tennisvereniging Odivia in Blijham weer clubkampioenschappen voor de jeugd. Aangezien de weersomstandigheden de voorgaande dagen de banen behoorlijk aangetast hadden, was het twijfelachtig of de clubkampioenschappen in Blijham gehouden konden worden. Gelukkig viel het deze zaterdag mee met het weer en hebben we het hele programma uit kunnen spelen op ons eigen tennispark.

Er werd deze dag gespeeld in 2 categorieën, namelijk de allerkleinsten in categorie Rood en de iets grotere, ervaren kinderen speelden in de categorie oranje/groen.

In categorie rood waren 10 deelnemers. Alle jongens en meisjes hebben in deze categorie tegen elkaar gespeeld. In totaal waren dit 45 wedstrijdjes. Voor de meeste van deze kinderen was dit de eerste keer dat ze een wedstrijd speelden.

In de categorie oranje/groen waren slechts 4 deelnemers. Deze deelnemers hebben ook allemaal tegen elkaar gespeeld. Alle deelnemers speelden per partij twee sets. Dit leverde een aantal mooie partijen op.

Toen de weergoden toch even niet mee wilden werken heeft iedereen genoten van de lunch (broodje knakworst) in de kantine. Gelukkig was de bui van korte duur en konden we de resterende wedstijdjes afmaken.

Uiteindelijk gingen alle deelnemers naar huis met een medaille, en de beste drie in hun categorie met een leuke beker.

Het was een geslaagd, voor herhaling vatbaar, toernooi. Zonder de vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest.

Ingezonden door Georg Goren, namens de Jeugdcommissie Odivia

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.